Berikut adalah senarai perkara yang bakal membantu anda untuk mulakan dan mengembangkan perniagaan food truck anda. Ada diantara berikut yang kami rujuk sekarang dan kami sangat sukakannya. Sentiasalah update yang terkini dari kami!

Modifikasi Food Truck.

Di Malaysia terdapat beberapa penyedia custom food truck yang mampu mengubah impian anda menjadi kenyataan. Mereka mampu membuat modifikasi food truck mengikut keperluan perniagaan anda dan dalam lingkungan bajet yang ditetapkan.

1. Papavan: https://www.papavan.com.my/food-truck

2. Food Truck Body Specialist: http://www.foodtruck2u.com/

3. MBlog Malaysia Food Truck: http://1malaysia1tuah.blogspot.my/

Senarai Event dan Tapak Food Truck Malaysia

Tapak-tapak food truck tumbuh bagaikan cendawan sekarang ini. Ada yang HOT dan meletop dan ada juga yang baisa-biasa sahaja crowdnya… Apapun disini saya sajikan senarai yang terbaik. Kebanyakan senarai ini kami dapati dari media sosial dan online:

1. TAPAK Urban Street Dining KLCC: https://www.tapak.co/

2. Food Truck Corner Taman Melawati: https://www.facebook.com/FoodTruck-Corner-at-Dataran-Wangsa-Melawati-975781649172261/

3. KL Food Truck Festival: https://www.facebook.com/klfoodtruckfest/

4. FOOD GASM Fest: http://www.foodgasmfest.com.my/

P/S- Sekiranya anda mahu menjadi sebahagian daripada penyedia peluang kepada usahawan Food Truck dan masuk kedalam listing kami. Boleh Hubungi kami: 6013 610 2971 (Faizal Usahawan)